Workshop: Slip din indre tegner løs med ARTXP søndag d. 26/6

24 Jun 2022 · 2 min read · Danish

Workshop: Slip din indre tegner løs med ARTXP søndag d. 26/6

Anette Eriksen │ ARTXP Blogger & Art Ambassador

En nøgen model står på et podie, omgivet af 12 opmærksomme mennesker, der sidder på stole med blokke og blyanter. De 12 mennesker tegner hurtigt løs på deres blokke og kaster indimellem et hurtigt blik på det nøgne menneske. Efter blot to minutter skifter modellen stilling. Nogenlunde sådan kan en croquis-session beskrives.

Croquis er fransk og betyder skitse. Det er en tegnestil, hvor en, typisk nøgen model, skitseres i et hurtigt tempo. Det hastige tempo giver tegneren mulighed for at fokusere på helheden - der er ikke tid til detaljer og man lærer dermed blandt andet at observere og hurtigt udvælge det, der skal tegnes.

Croquis er en gammel disciplin, der ofte er blevet anvendt på kunstakademier og som udgangspunkt for modetegning på designakademier.

Tegnestilen er både for nybegynderen, der gerne vil lære at tegne og den mere øvede. Som allerede nævnt lærer man bl.a. at observere og selektere det, der skal tegnes, men også fx evnen til at skildre lys og skygge trænes. Udover at være en klassisk disciplin i sig selv kan croquis også være et udgangspunkt for at lære at tegne fx tegneserier eller animationer.

Du har nu muligheden for at afprøve croquis, når ARTXP inviterer til croquis workshop, hvor billedkunstner Rasmus Aagaard guider dig igennem processen og lærer dig forskellige teknikker. Workshoppen finder sted på Art Nordic søndag d. 26/6 fra kl. 11:45-13:15.

Art Nordic er den største kunstmesse i Skandinavien, hvor der i år forventes at komme mere end 200 kunstnere. Du finder Art Nordic på Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV.

Har du ikke mulighed for at deltage og/eller har du lyst til at udforske croquis yderligere har ARTXP hver den 5. i måneden 2 timers croquis arrangementer med kunstner Nico Hagemann. Se mere her: ARTXP | Learn Croquis with Nico.

Become a Hosting Artist Today

Earn a valuable income from your creative skills